Hvornår skal advokaten involveres i boligkøb?
De fleste købere – Over 80% i følge en undersøgelse lavet i JUF i efteråret – vælger at få hjælp af en boligadvokat til købet af deres bolig. Boligadvokaten bliver typisk involveret i bolighandlen i det øjeblik, der er en købsaftale på bordet.
Mange boligkøbere vælger at få en boligadvokat til at lave en såkaldt komplet berigtigelse af handlen. Det betyder, at en boligadvokat læser købsaftalen igennem, står for skødeskrivning og tinglysning af skødet, for refusionsopgørelse, samt den løbende kontakt med bank og sælgers mægler. En boligadvokat sikrer dig, som boligkøber, på en masse vigtige punkter og giver dig en meget tryggere bolighandel.
I det øjeblik, du som køber har fundet et hus og enten er i gang med at forhandle prisen, eller har aftalt en pris med sælger og derfor har en købsaftale foran dig, bør du altså involvere dig med en boligadvokat.
I almindelige købsaftaler er der indsat et såkaldt advokatforbehold. Advokatforbeholdet betyder, at aftalen ikke er gældende for dig som køber, uanset du har skrevet under, hvis ikke din boligadvokat kan godkende aftalen i sin helhed. Hvis du som køber – uden aftale med en boligadvokat – ender med at annullere en ellers underskrevet købsaftale koster det dig 1% af købssummen i godtgørelse til sælger – ofte mange titusinde kroner med fast ejendom i Danmark.
Så, gik du med spørgsmålet: “Skal man have advokat ved huskøb?”- Så er det reelle svar at nej, det behøves man ikke, ifølge dansk lovgivning. Men jo, man bør virkelig have en advokat ved huskøb, da man som køber er sikret en meget tryggere handel og på sigt kan ende med at undgå rigtig mange potentielle, dyre problemer.
Søger du hjælp fra en boligadvokat til dit køb af fast ejendom?
Med JUF.dk kan du her og nu finde en billig boligadvokat til at hjælpe dig. Det sker med formularen herunder, hvor du nemt indtaster dine oplysninger, hvorefter du får op til 3 tilbud fra boligadvokater, der kan hjælpe dig godt videre. Bemærk at det er er 100% gratis og uforpligtende for dig at benytte servicen. Er du ikke overbevist med de 3 tilbud du har fået, så er det dig frit for ikke at benytte dem – og så har du om ikke andet fået en idé om hvad prisen er, på en advokat til boligkøb.
Du får altså op til 3 priser og skal herefter blot sørge for at vælge den billigste af de tre til at løse opgaven for dig. Det er simpelt og ganske smart. Derfor vælger over 200 danskere også hver måned JUF.dk til at hjælpe dem med at finde en advokat til huskøb og boligkøb.
Find din boligadvokat herunder nu og kom videre med købet af hus eller anden fast ejendom:
[jufform type=”bolig” link=”Find din boligadvokat nu”][/jufform]
Vi håber at vi har svaret på dine spørgsmål, måske var du en af dem der sad med et af de normale spørgsmål så som: skal man have advokat ved huskøb, skal man have advokat ved boligkøb eller måske endda hvorfor en boligadvokat. Læs evt. mere om hvad en advokat til huskøb koster.