Ejendomsmægler og bank anbefaler: Brug en boligadvokat

Når du som køber i en handel med fast ejendom skal underskrive købsaftalen, vil ejendomsmægleren og banken sige det samme: Find en boligadvokat.

For nogle banker er det en forudsætning for udstedelse af lånet til finansiering, at du benytter dig af en boligadvokat til en såkaldt ”fuld berigtigelse”.

Og de fleste ejendomsmæglere anbefaler det for at sikre, der ingen ”overraskelser” er ved bolighandlen, der kan gå ind og skabe problemer senere hen.

Boligadvokatens opgave for køber er at læse købsaftalen igennem og tjekke for, om den passer sammen med købers ønsker; skødeskrivning og tinglyse af skødet; udarbejde en refusionsopgørelse; tjekke for servitutter og rettigheder over ejendommen og udøve almindelig rådgivning til køber.

Langt de fleste danskere benytter sig af en boligadvokat, når de køber bolig – enten fordi at de, eller fordi at banken, ikke tør lade være.

Skal du købe fast ejendom – og har du brug for en billig boligadvokat til den fulde berigtigelse 

Med JUF.dk kan du indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater, der kan hjælpe med den komplette boligberigtigelse. De 3 tilbud er din garanti for, du ikke kommer til at betale for meget og samtidigt finder en advokat, du har det godt med.

Kom videre med det samme og indhent dine 3 tilbud her:

[jufform type=”bolig” link=”Find din boligadvokat nu”][/jufform]

Advokatforbehold og bankforbehold

I købsaftalen – det store dokument, ofte over 100 sider i en bolighandel – indsættes typisk to klausuler.

Et advokatforbehold og et bankforbehold.

Bankforbeholdet er simpelt: Hvis køber skriver under, og banken ikke ønsker at udstede lånet til finansiering, er køber ikke bundet af sin underskrift. Vælger køber at skrive under og ende med at takke nej, koster dette normalt en bod på 1 % af boligens værdi; fx 20.000 kroner ved en bolig til 2 millioner kroner.

Advokatforbeholdet er mere spændende.

Advokatforbeholdet medfører, at køber ej heller er bundet af sin underskrift, hvis ikke købers boligadvokat kan godkende handlen i sin helhed.

Når boligadvokaten læser aftalen igennem for køber, skal han altså godkende alt – og støder han på et tinglyst servitut, der var overset, en lokalplan der forhindrer købers planer for udbygning eller måske et problem i tilstandsrapporten er køber ej heller bundet alligevel.

Advokatforbeholdet er altså en stor sikkerhed for køber, der kun er bundet af sin underskrift, hvis boligens omstændigheder er som forventet.

Brug ikke ejendomsmæglerens advokat

Ofte vil sælgers ejendomsmægler blot foreslå dig en boligadvokat, der kan hjælpe dig med at købe ejendommen.

I JUF.dk anbefaler vi ikke blot at bruge ejendomsmæglerens advokat. Advokaten og ejendomsmægleren har ikke samme interesse i en bolighandel og det er derfor vigtigt, de to ikke har et forbehold til hinanden.

Sælgers – ejendomsmæglerens – interesse er at sælge så hurtigt og så dyrt som muligt.

Købers – og boligadvokatens – interesse er i stedet kun at købe, hvis alle omstændigheder til boligkøbet er de helt rigtige.

Med JUF.dk kan du ganske gratis og uforpligtende indhente 3 tilbud fra boligadvokater på den fulde berigtigelse af din ejerlejlighed, andelsbolig, byggegrund, villa, rækkehus eller hvad du ellers er i gang med at købe.

Hvad koster boligadvokaten?

På JUF.dk har vi en artikel om billige boligadvokater. Følg linket for at se, hvor meget en boligadvokat koster.

Læs mere generelt om advokaters priser her.

Og læs her artiklen om, hvorvidt du SKAL bruge en boligadvokat til handlen eller ej.

 

Vi ser i JUF.dk frem til at hjælpe dig videre med at finde den helt rigtige boligadvokat!

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar