Aftaleret

Aftaleretten handler om, hvornår der er indgået en gyldig aftale. Selve aftalens indhold reguleres ofte af andre love som fx købeloven. Aftaleloven og aftaleretten handler i stedet om hvorvidt der er indgået en aftale og fra hvornår, denne eventuelt er gældende.

En aftale er både gældende, hvis den er indgået mundtligt og skriftligt. Det er dog nemmest både at regulere en aftale og et givent forhold skriftligt samtidigt med, at det er klart nemmere at bevise, aftalen er indgået.

Aftaleloven indeholder flere specifikke regler for, hvornår der er, og lige så interessant hvornår der ikke er, indgået en aftale. Disse regler suppleres af et par brede klausuler i fx aftalelovens § 36 om, at en aftale ikke er gældende, hvis den er ”urimelig eller i strid med redelig handlemåde”. En særdeles bred klausul, der i praksis sjældent anvendes.

Med JUF.dk har du mulighed for at finde en advokat specialiseret i aftaleret. Vi har samlet alle vores tilknyttede advokater i Danmarks stærkeste netværk. Du kan se listen herunder.

Du har mulighed for at få op til 3 og gratis uforpligtende tilbud, har du en sag, hvor du ønsker advokathjælp. Er dette tilfældet, bedes du udfylde denne gratis og uforpligtende formular:

Du har også mulighed for at se listen over tilknyttede aftaleretsadvokater herunder:

[list]

Er jeg bundet?

Aftaleretten er især interessant for den, der er i tvivl om, hvorvidt han er bundet af en given aftale.

Kan man fx blive bundet af ens passivitet – og hvad hvis ens tilbud kom for sent frem og så blev accepteret alligevel? Var det overhovedet et tilbud?

Aftalerettens især første paragraffer regulerer, hvornår der er tale om et forpligtende tilbud og forhandling – og hvornår man kan tage imod et tilbud og derved gøre den gældende mod den anden part.

Dette kan, hvis det udvikler sig, ske i form af en retssag. Her er det nødvendigt med en advokat ved ens side i forbindelse med sagen for at sikre det, for en, korrekte resultat.

Det er typisk erhvervsadvokater, der har mulighed for at hjælpe med aftaleretten både for så vidt angår forhold inden for erhvervslivet og privatlivet.

Bag denne artikel..

image description

Comments are closed.