Agent- og eneforhandleraftaler
Agentaftaler og eneforhandleraftaler anvendes ofte som synonymer for hinanden – de beskriver det, at en virksomhed har ret til at forhandle en anden virksomheds produkt eller service.
Sådanne agentaftaler er defineret ved, at der ikke forelægger et ansættelsesforhold mellem de to parter. Derfor anvendes almindelige ansættelsesretlige regler heller ikke.
Det leder til, at en agentaftale (en eneforhandleraftale) er nødvendig for at regulere forholdet mellem forhandler / agent og virksomheden, hvis varer eller services, der forhandles.
På JUF.dk har du mulighed for at se en liste over verificerede advokater og advokatkontorer, der arbejder med agent- og eneforhandleraftaler. Listen indeholder alene advokater, der er verificeret af JUF.dk’s juridiske personale og lever op til vores kvalitetskrav.
Ønsker du hjælp fra en advokat, der er specialiseret inden for agent- eller eneforhandleraftaler? JUF.dk giver dig mulighed for at komme i kontakt med og indhente tilbud fra 3 uden, at du selv skal bruge tid herpå – du kan lade advokaterne henvende sig til dig.
Start herunder:
[jufstart]
Herunder uddybning af agent-og eneforhandleraftaler.
Regulerer vilkår, opsigelse og rettigheder
Formålet med agentaftalen er at regulere de vilkår, der ikke er reguleret af loven, i og med der ikke foreligger et ansættelsesforhold.
Uden ansættelsesforholdet er det de almindelige formueretlige regler, der skal følges i forbindelse med en tvist. Men de almindelige regler er generelle og er ikke egnet mod et konkret samarbejde og de forbehold, der her gør sig gældende. Her opstår behovet for agentaftalen til at starte med.
Det betyder, at vilkår som fx:
- Hvornår en aftale kan opsiges af den ene part og den anden part
- Præcis hvad agenten forpligter sig til
- Præcis hvad virksomheden, agenten samarbejder med, forpligter sig til
- Hvordan en eventuel tvist skal afgøres – voldgift, mediation, de almindelige domstole?
- Hvor lang tid samarbejdet varer, hvornår det stopper og om det eventuelt er sæsonpræget
Det er svært at lave en komplet liste for så vidt angår en agentaftale uden at kende de konkrete forhold – ovenstående er blot et udsnit af, hvad man kunne forestille sig at indskrive i aftalen.
Advokat til begge parter
Uden lovmæssig beskyttelse er der mange ”huller”, man som den ene eller anden partkan finde i.
Derfor bør begge parter, når der skal laves en agent eller franchiseaftale, benytte sig af en advokat. Advokatens eneste interesse her vil være at lave en så gunstig aftale som muligt for klienten.
Den rigtige advokat har stor erfaring inden for agent- og eneforhandleraftaler i forvejen – her kommer JUF.dk dig til gode, da vi har samlet en liste over advokater med speciale heri, verificeret dem og sat dem op på en liste.
Af relevante love, du inden indgåelse kan kigge på, skal nævnes aftaleloven. I denne finder du to generalklausuler og en række brede paragraffer omkring aftaleindgåelse. Det mere specifikke i forhold til det samarbejde, der skal indgås og stadfæstes med agent- eller eneforhandleraftalen, aftales direkte i denne og reguleres ikke af aftaleloven.
Vi ser frem til at hjælpe dig med at indgå aftalen. Du er velkommen til at ringe til 70 777 600, ønsker du hjælp til at komme videre.
Comments are closed.