Varemærkeregistrering

I Danmark er din virksomhed både beskyttet ifht. Varemærker, hvis du registrerer dit varemærke, og hvis du ikke gør det – men din beskyttelse er langt stærkere, hvis du bruger et par tusinde kroner på at registrere dit varemærke hos Patent- og Varemærkestyrelsen.

I praksis sker en varemærkeregistrering til Patent- og Varemærkestyrelsen. Det kan ske både med brevpost og elektronisk ansøgning. Der findes et ansøgningsskema, du kan udfylde, hvor alle de nødvendige informationer kræves ind.

I praksis er det normalt at alliere sig med en advokat i forbindelse med varemærkeregistreringen for at sikre, at det bliver gjort korrekt. Ansøgningen bliver udformet korrekt og beskyttelsen dækker tilpas bredt til, at eventuelle konkurrenter ikke vil kunne snige sig ind.

Med JUF.dk har du mulighed for at få tilbud fra op til 3 advokater, der kan hjælpe dig videre med din varemærkeregistrering. Det fungerer ved, at du udfylder den gratis og uforpligtende formular herunder – og så vil advokaterne tage kontakt til dig og give dig en skarp pris.

Med JUF.dk er det muligt ofte at få en skarpere pris fra advokaten end ellers, da du beder denne henvende sig til dig og ikke omvendt.

Kom videre med det samme herunder:

[jufform type=”selskabsstiftelse” link=”Find advokat til varemærke nu”][/jufform]

Skal benyttes i erhvervsregi

Et krav for at registrere et varemærke er efter Varemærkelovens § 1, at varemærket bruges eller agtes brugt i erhvervsmæssigt regi. Der skal altså være tale om en virksomhed.

Har du fået en varemærkeregistrering igennem gælder denne i 10 år. Herefter skal den forlænges.

Såvel den indledende registrering som løbende forlængelse, klage, print- og kopiservice samt en lang række andre ydelser er gebyrpålagte af Varemærkestyrelsen. Du kan se en komplet PDF med alle priser her gældende for 2014 og frem.

Forhindrer lignende produkter

Når I har beskyttet jeres varemærke, forhindrer I konkurrenter i både direkte og indirekte at bruge jeres varemærke.

Det betyder, at en konkurrent ikke må gå ud og lave en direkte kopi. Men en varemærkebeskyttelse betyder også, at en konkurrent ikke må gå ud og lave noget, der til forveksling ligner, blot under et andet navn.

Har I varemærkeregistreret fx et logo, forhindres konkurrenter i at bruge logoets opsætning, farver og så videre.

Det er som udgangspunkt ikke muligt at varemærkeregistrere en enkelt farve, en almindelig figur el. lignende.

En varemærkeregistrering inden for Patent- og Varemærkestyrelsen gælder kun inden for Danmark. Du har, med den advokat du vælger, mulighed for også at få beskyttet dit varemærke i resten af Europa, har du planer om senere at udvide forretningen.

Varemærkeregistreringen sikrer en gedigen beskyttelse – det er vist i flere domme hvordan en varemærkeregistrering var tungen på vægtskålen.

Behandlingstid: Måneder, ikke uger

Som det er med så mange andre offentlige instanser, skal du desværre regne med behandlingstid på adskillige måneder, når du anmoder om en varemærkeregistrering.

Ansøger du internationalt i hele EU, skal du regne med op imod et halvt år i behandling.

Du skal dog her huske, at din beskyttelse gælder fra den dag, du indsender din ansøgning, såfremt den senere går igennem. I praksis er det blot, hvis du forsøger at registrere noget alment gældende (fx en farve) eller hvis der eksisterer en registrering i forvejen, at din ansøgning ikke går igennem.

Vi har i JUF.dk mulighed for at hjælpe med at finde en dygtig advokat til din varemærkeregistrering. Start med at indtaste dit navn herunder – så sikrer vi dig op til 3 tilbud til sidst:

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar