Enkeltmandsvirksomhed: Sådan går du til ApS, IvS eller A/S
I Danmark starter mange med at oprette en enkeltmandsvirksomhed, da det er gratis og nemt. Man har 4 muligheder for at omdanne sin enkeltmandsvirksomhed til selskab:
IVS – Iværksætterselskab
Det er fra 2019 ikke mere muligt at oprette iværksætterselskaber.
ApS – Anpartsselskab
I Danmark stiftes der årligt langt over 10.000 anpartsselskaber – også kaldet ApS – og dette er klart den mest brugte selskabstype. Det kræver 50.000 kr. at stifte et ApS, til gengæld hæfter man ikke for mere end de indskudte penge. Et anpartsselskab kan desuden ejes af flere og eje virksomheder, så der er rigtig mange muligheder, deraf populariteten.
Se mere om selskabskapitalen for ApS’er herunder i denne video:
At gå fra en enkeltmandsvirksomhed til ApS hedder “skattefri virksomhedsomdannelse“.
En skattefri virksomhedsomdannelse betyder helt konkret at man indskyder sin enkeltmandsvirksomhed i et nyt anpartselskab og rent faktisk så udskyder den beskatning, man normalt ellers ville få. Den udskyder man til engang når man en gang lukker, eller måske sælger, sit nye ApS. Hertil kan man ikke undgå at skulle bruge rådgivning og købe nogle timer fra en advokat eller en revisor med speciale heri, vi anbefaler dog revisoren, da der under alle omstændigheder skal en revisor indover og lave en revisorerklæring. Prisen hertil ligger ofte på mellem 5.000 og 15.000 kroner.
Her på hjemmesiden kan vi hjælpe dig med at få den bedste pris på din opgave. Udfyld nemt og hurtigt formularen herunder, så får du indenfor kort tid 3 tilbud på lige præcis din opgave.
[jufform type=”revisor” link=”Find revisor til skattefri virksomhedsomdannelse”][/jufform]
Enkeltmandsvirksomhed til A/S
På samme måde som nævnt ovenfor kan man også omdanne sin enkeltmandsvirksomhed til et aktieselskab – også kaldet A/S. Dette sker dog sjældent da et A/S har meget meget få fordele ift. et ApS, derimod masser ulemper.
Lige meget hvilken model du foretrækker, så kan du nemt, hurtigt og billigt komme i gang ved at udfylde kontaktformularen herover. Det er 100 % gratis og helt uforpligtende for dig at bruge servicen. Om ikke andet får du nogle priser, som du kan bruge til at sammenligne andre priser med og evt. være sikker på at du ender med den bedste pris, lige meget om du vælger en lokal revisor, eller en i vores netværk.
Dejlig informativ side. Er sent i livet kommet i gang med drømmen om mit eget og så er sider som denne en sand guldgrube.
Jeg har et enkeltmandsvirksomhed som jeg startede d. 1/1-2012 hvor jeg udvikler apps til mobiltelefoner samt yder konsulentbistand.
Jeg har virksomheden sideløbende med fast arbejde. Jeg ønsker at omdanne min virksomhed til IVS (har ingen penge til at omdanne til Aps) og jeg har følgende assets: PC, skrivebord og stol (købsværdi under 10.000 kr. – udlæg fra mig personligt til firma). Jeg har ingen indtægter haft i 2012 og 2013 og først i 2014 har jeg haft en indtægt på mellem 10-15.000 kr. som skal bruges til at betale udlægget tilbage. Det vil sige at kontoen står på næsten 0.
Jeg arbejder på en app (endnu ikke færdig) for en forening (pro bono) og da det omhandler sundhed, ønsker jeg ikke at udgive den før jeg har omdannet til et selskab, da jeg ikke vil risikere at hæfte med min private formue. Specielt da der ingen indtægter er forbundet med det.
Med hensyn til skat har jeg valgt virksomhedsskatteordningen, da jeg netop ønsker at “spare op” til et Aps, men har nu (måske) mulighed for at opnå det samme med et IVS.
Hvis jeg lukke mit enkeltmandsfirma og åbner et IVS, kan jeg så genbruge firmanavnet og hvordan overfører jeg mine assets? Skal man have en revisor til at at hjælpe eller kan man selv gøre det (hvis man kan finde ud af det)?
På forhånd tak.
Hej Kirsten
Tak for din kommentar.
Du har grundlæggende set to muligheder:
Enten kan du fortsætte med at spare op til et ApS og omdanne din enkeltmandsvirksomhed til dette. Du kan ikke omdanne din enkeltmandsvirksomhed til et IVS.
Du kan også lukke din enkeltmandsvirksomhed og starte et IVS. Her vil du godt kunne vælge det samme firmanavn. Vær dog opmærksom på, at du bliver beskattet af virksomhedens værdier ved lukning – både det, du har lagt ind og værdien af den app, du har påbegyndt udvikling af.
Eventuelt skal du starte det nye selskab og sælge alle aktiver over i det. Det ville jeg få hjælp af en revisor til i dit sted for at være sikker.
Mvh. Halfdan