Du har krav på en ansættelseskontrakt

Fra tid til anden dukker sager op, hvor en person har været ”ansat” i en årrække uden nogensinde at have haft en ansættelseskontrakt.

Først og fremmest er det en meget upraktisk måde at indrette sig selv på – men dernæst er det faktisk også ulovligt. Ansatte i Danmark har, udover en kort prøveperiode, krav på en ansættelseskontrakt.

Det er arbejdsgiveren, der skal sørge for at forfatte denne ansættelseskontrakt.

I ansættelseskontrakten reguleres typisk en række ting såsom:

  1. Arbejdstiden
  2. Løn
  3. Hvad arbejdet består af (hvis arbejdet ændrer karakter til noget andet, kan man anse sig selv som værende opsagt, siger ens ansættelseskontrakt noget første)
  4. Hvornår løn reguleres
  5. Hvilke pligter arbejdstageren påtager sig i forhold til fx konkurrenceklausuler, markedsføringsklausuler og lignende

Ansættelseskontrakten fylder for en almindelig ansættelse 3-5 sider – er der tale om besættelse af en mere kompliceret stilling som fx direktørstilling udarbejdes en noget længere direktørkontrakt.

Arbejdsgiver: Få forfattet en kontrakt til din virksomhed

Du har mulighed for at downloade ansættelsesskabeloner online. Disse kan du tilpasse egen virksomhed.

Er det en vigtig stilling, der besættes, eller skal du ansætte flere gange, kan det dog overvejes at få hjælp af en advokat til at forfatte en ansættelseskontrakt, der passer præcis til ens forhold.

En kontrakt, der tager forbehold for den unikke situation, ens egen virksomhed står i.

Det behøver ikke at koste mange tusinde kroner at få hjælp til udarbejdelse af en sådan ansættelseskontrakt. Vi kan i JUF.dk hjælpe dig med at få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater, der kan hjælpe med at udarbejde en ansættelseskontrakt specifikt til din virksomhed.

Udfyld den gratis og uforpligtende formular herunder og indhent dine 3 tilbud:

[jufform type=”bolig”][/jufform]

Arbejdstager: Har du en kontrakt – og er den lovlig?

Som arbejdstager kan du blive ansat i en prøveperiode på op til 3 måneder uden en ansættelseskontrakt. Efter de 3 måneder har du dog krav på kontrakten. Arbejdsgiver kan blive pålagt bøder for ikke at overholde dette.

Ansættelseskontrakten definerer, hvad du må og ikke må i ansættelsesperioden. Hvis du bliver sat til arbejde, der ikke er defineret i din kontrakt, er du ikke forpligtet til at udføre det og kan anse dig selv som værende opsagt med almindeligt varsel (og dertilhørende løn).

Har du et problem med en tidligere arbejdsgiver i forhold til tolkning af ansættelseskontrakt el. lignende? Vi har advokater med speciale i ansættelsesret, der har mulighed for at hjælpe dig videre. Indhent 3 gratis og uforpligtende tilbud her.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar