Familieadvokat

En familieadvokat kan hjælpe i sager om fx bodeling ved skilsmisse, forældremyndighed, oprettelse af ægtepagter (og testamenter) og en række andre juridiske discipliner relateret til familien og det daglige liv.

Det er heldigvis få gange i livet, at vi danskere har brug for en familieadvokat. Nogle gange er det en glædelig anledning som fx at skrive en ægtepagt eller et testamente for at sikre et barn eller hinanden – andre gange knap så meget, hvis hjælpen fra familieadvokaten fx skal bruges til en kommende skilsmisse.

Det vigtige er blot at finde den rigtige familieadvokat.

Det kan vi i JUF.dk hjælpe med.

Vi har samlet et netværk af dygtige familieadvokater over hele landet. Ved at udfylde formularen herunder, indhenter du gratis og uforpligtende tilbud fra 3 af dem.

At indhente tilbud fra vores tilknyttede familieadvokater kan hjælpe dig fx i forbindelse med oprettelse af ægtepagt, i forbindelse med skilsmisse, forældremyndighedssager, sager mod kommunen og en række andre tilfælde.

Det er gratis og uforpligtende – udfyld formularen herunder (eller læs videre længere nede):

[jufform type=”familiearveret” link=”Find din familieadvokat nu”][/jufform]

Hvad koster en familieadvokat?

Afhængigt af, hvad du skal have lavet, får du enten en fast pris eller en timepris af advokaten.

Mindre ”hyldeopgaver” som fx oprettelsen af en ægtepagt om særeje vil kunne klares til en fast pris på et antal tusinde kroner.

Men står du og har brug for hjælp til at føre en sag omkring forældremyndighed for retten, bliver det straks sværere, og her vil du få oplyst en timepris.

Danske familieadvokater har typisk en timepris på mellem 1.500 kroner og 2.500 kroner.

Du kan altid bede om at få et overslag for, hvor meget hjælp fra din familieadvokat skal koste. Du kan her også bede om at blive underrettet, hvis det løbende ser ud til at koste mere end det oprindelige overslag. ”Glemmer” advokaten dette, kan du med en klage til Advokatnævnet i sidste ende få nedsat salæret fra advokatn.

Er familieret og arveret samme advokat?

Mange danske advokater har valgt familie- og arveret som speciale.

Men det er bestemt ikke samme ting.

Arveret – behandling af dødsboer, tvister mellem arvinger, oprettelse af testamente med videre – er en helt anden gren end familieret. Nogle af felterne inden for hhv. familieret og arveret krydser ganske vist overens – men langt fra alle.

Ønsker du, at vi hjælper dig med at finde en advokat, der kan hjælpe med såvel familieretlige discipliner som arveretlige, kan vi også udmærket hjælpe med dette.

Har advokaten tavshedspligt i min familiesag?

Når du får hjælp fra din advokat, opstår et advokat-klient-forhold.

Det følger af de advokatetiske regler, at advokater er underlagt tavshedspligt om alle forhold, advokaten får viden om i kraft af sit arbejde som advokat. Det betyder, at forholdene for din familieretlige sag er underlagt tavshedspligt for den advokat, du vælger til at hjælpe dig.

En familieretsadvokat har til formål alene at hjælpe dig. Det er din mand eller kvinde i sagen. Det betyder, at ingen informationer ryger ud og at advokaten gør det til sin opgave at vinde sagen for dig.

SKAL jeg bruge advokat til gældsbreve, ægtepagter, kontrakter osv.?

At oprette en ægtepagt, et gældsbrev, en kontrakt, en samejeoverenskomstaftale eller lignende kræver ikke en advokat.

Det kan I udmærket gøre selv.

Der er dog flere gode grunde til at vælge den sikre løsning i form af en advokat alligevel:

  • Priserne er nede på et lavt niveau – især takket være tjenester som JUF.dk, hvor du sender din opgave i udbud blandt interesserede opgaver
  • Advokaten overtager ansvaret og har en lovpligtig ansvarsforsikring, der går ind og betaler, hvis der viser sig at opstå problemer
  • Advokaten har 8 års uddannelse og endnu flere års erfaring og kan hjælpe med at finde ud af, om I reelt er i gang med at hjælpe jer selv eller gøre jer en stor bjørnetjeneste

Skilsmissesæreje og kombinationssæreje er to meget forskellige ting – ligesom en enkeltmandsvirksomhed og et anpartsselskab ikke er det samme. Vælger man blot en af dem ”for at få det der særeje” risikerer man at stille sig selv i en svær situation.

Advokatens rådgivning kan koste lidt her og nu – men ende med at spare for mange problemer senere hen, ender man i familien med den, viser det sig, forkerte løsning.

Er ”familieadvokater” specielle advokater?

Begrebet ”familieadvokat” er ”blot” en advokat i almindelig forstand, der har valgt at arbejde med familieret.

En familieretsadvokat har altså ikke yderligere uddannelse (udover en række eventuelle kurser) – de har blot erfaringen efter at have specialiseret sig inden for feltet.

Brancheorganisationen ”Danske Familieadvokater” lader danske familieretsadvokater samle sig et sted, hvor de kan arrangere fælles kursusundervisning og debattere nye strømninger i branchen.

Men en familieadvokat, der ikke er medlem af Danske Familieadvokater, kan også udøve en ganske glimrende service.

Vi anbefaler på JUF.dk at sende opgaven i udbud og lade flere advokater komme med et bud på, hvordan og for hvor meget, de kan hjælpe dig.

Herefter kan en blanding af kemien mellem dig og advokaten samt prisen bruges til at finde det helt rigtige match.

Søger du en skilsmisseadvokat, har JUF.dk en uddybende tekst om det. Den kan du finde ved at læse linket her om skilsmisseadvokater. Er du i tvivl om prisen for en skilsmisseadvokat kan du ligeledes følge linket for at blive klogere på dét emne.

Du er også velkommen til at stille en kommentar til indlægget herunder – vi er ikke advokater her på JUF.dk, men vi skal gerne svare på dit spørgsmål, hvis vi har noget fornuftigt at sige til det.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar