Anpartsoverdragelse

Med en anpartsoverdragelse – undertiden også kendt som en overdragelsesaftale eller regulering af ejerforholdsaftale – er det muligt for jer at ændre ejerfordelingen i et kapitalselskab.

Anpartsoverdragelsen er i praksis et dokument, der beskriver, hvem der køber og sælger X antal andele i et anpartsselskab eller IVS – eller aktier, hvis der er tale om et aktieselskab.

Anpartsoverdragelsen i sig selv behøver ikke at være kompliceret – men den skal dog følge de formelle procedurer, der er lagt for dagen i selskabets vedtægter og en eventuelt allerede oprettet anpartshaveroverenskomst.

I praksis er det muligt selv at lave overdragelsen – men da der er tale om et stykke kompliceret både jura og økonomi anbefaler vi, at hver part i anpartsoverdragelsen får hjælp af en advokat til det praktiske. En anpartsoverdragelse kan fylde få linjer, men ofte vil der tages stilling til bl.a. omkostninger, voldgift, vilkår for betaling af købesummen og andre aspekter.

Med JUF.dk har du mulighed for at få op til 3 henvendelser og tilbud fra advokater, der kan hjælpe dig i forbindelse med din anpartsoverdragelse. Formålet hermed er at sikre en god kemi mellem dig og advokaten samt at finde en, der kan hjælpe dig til en fair pris.

Udfyld blot den gratis og uforpligtende formular herunder – så har advokaterne kontakten derefter. Du er videre allerede i dag, henvender du dig før aften.

[jufform type=”selskabsstiftelse” link=”Find erhvervsadvokat nu”][/jufform]

Modparter i en overdragelsessituation

I en anpartsoverdragelse er der minimum to parter.

Den part, der ønsker at købe anparter –og den, der sælger.

De to er modparter og har modstridende ønsker ligesom i en almindelig købssituation. Køber ønsker at købe på gunstige vilkår til en lav pris, mens sælger ønsker høj pris og hurtigt salg.

De to parter bør derfor alliere sig med hver deres advokat for at sikre sig, at deres interesser bliver plejet af en professionel.

Advokatens opgave vil delvist bestå i at udforme den konkrete kontrakt og også ofte at stå for forhandlinger mellem den anden part.

Afhængigt af selskabets vedtægter kan det kræve samtykke fra selskabets bestyrelse eller generalforsamling at afhænde ens ejerandele / anparter.

Under alle omstændigheder skal selskabet gøres opmærksom på overdragelsen jf. Selskabslovens § 65. Sker dette ikke, har overdragerens kreditorer stadig mulighed for at gøre udlæg i selskabsandelene.

Overtager virksomheden – ingen nye kontrakter nødvendigt

En anpartsoverdragelse betyder – afhængigt af, hvordan den sammensættes af parternes advokater – at køber overtager selskabets anparter med både rettigheder og forpligtelser.

Da eventuelt personale af ansat af selskabet, debitorer tilhører selskabet og så videre, skal der ikke udfærdiges nye kontrakter el. lign.

Afhængigt af ejeraftalen kan der være visse regler i forbindelse med anpartsoverdragelse såsom en drag-along klausul og en tag-along klausul. Dette øger blot behovet for at få hjælp fra en erhvervsadvokat i forbindelse med udformningen og gennemførslen af anpartsoverdragelsen.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar